Kirjoittanut horkankyla | 3 syyskuun, 2016

Hyviä uutisia


Ihmeiden aika ei olekaan ohi!

Syrjäkylille saadaan jotain eikä vain oteta entisetkin pois. Kirjastolla on tarjolla uusi palvelu, joka mahdollistaa asioinnin silloinkin kun henkilökuntaa ei ole paikalla. Helppo, maksuton ja kokeillusti hyvin toimiva tapa käydä kirjastossa palauttamassa, lainaamassa tai/ja lukemassa lehtiä. Tietysti siellä voi vaikka opiskella tai työskennelläkin.

Tarvitaan vain koodi, jonka saa tiskiltä ja kirjastokortti. Samaa koodia tarvitaan myös itsepalveluna lainattaessa vaikka henkilökuntaa olisikin paikalla. Ovella näytetään lukijaan kortti ja näpytellään numero, jolloin ovi aukeaa. Seuraavalla ovella vielä toinen tunnistus. Molemmilla ovilla on ohjeet kirjallisena nähtävissä, joten niitä seuraamalla ei voi epäonnistua. Sisällä sitten  on kameravalvonta, mutta jos on kiltisti niin eipä se haittaa. On aika ylellistä ihan omassa rauhassa tutkiskella ja valita kirjoja. Puhumattakaan siitä, ettei tarvitse stressata aukioloajoilla.  Ainoa rajoite on se, että lapset/nuoriso ei voi siellä yksin käydä varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella. Eikä kirjastoon tälläkään menetelmällä ihan kellon ympäri ja yösydännä voi mennä, mutta paljon tosiaan helpottaa kun ei tarvitse enää niin paljon miettiä ja vahtia aukioloaikoja. Henkilökunta auttaa, opastaa ja neuvoo mielellään tässäkin asiassa.

Hienoa, että tietotekniikasta on oikeaa hyötyä tavalliselle kansalaiselle. Meiltä vaaditaan vain, että käytämme tätä hienoa tilaisuutta reippaasti ja toisaalta ettemme käytä annettua mahdollisuutta mitenkään väärin (omaksi vahingoksemme).

Luonnollisesti aina voi pitäytyä vanhassa tyylissä, jos jotenkin arastelee omin nokkineen kirjastoon mennä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggaajaa tykkää tästä: