Kirjoittanut horkankyla | 11 heinäkuun, 2016

Nähtävyyksiä


Lähistöllä on pari paikkaa, joihin voi olla  mukava tutustua paikkakuntalaistenkin. Tai mennä uudestaan, jos on jo joskus tullut käytyä. Usein kaikkein lähinnä oleviin ei tule mentyä.

Vaaruvuori on tietysti kaikille tuttu juttu, eikä siitä sen enempiä.

Toinen paikka jonne ainakin vieraita voisi viedä maisemia ihastelemaan on Oravivuoren kolmiomittaustorni. Käynti siellä käy kunnonkohotuslenkistäkin, jos sitä kaipaa. Eväät mukaan tai vähintään juotavaa on hyvä varata. Lisäksi kamera, kiikarit ja ehkä jopa joku kasvi- tai lintukirja . Pienimmät lapset rinkkaan, jos on epäily etteivät jaksa omin jaloin retkeillä. Autolla nimittäin ei pääse ihan tornin viereen.

Kolmas, hiukan kauempana, etenkin tekniikasta kiinnostuneille sopiva paikka on Radio ja puhelin museo Petäjävedellä. Siellä on esillä eri aikakausilta olevien tavallisten radioiden ja puhelinten lisäksi esimerkiksi tiedustelussa käytettyjä laitteita, armeijan laitteita ja poliisin  toimiston pöydällä olleet radiot ja puhelimet. Hiukan on aikoinaan saatu tuotua jopa rautaesiripun takaa tavaroita. Museo myy varaosia vanhoihin putkiradioihin. Radioita on huomattava määrä, joten ihan tunnissa sieltä ei välttämättä ulos selviä. Myös se on otettava huomioon lähtöä suunnitellessa, että museo on yläkerrassa eikä hissiä ole. Jos radioiden parissa alkaa pahasti hiukoa, niin keskustassa Kyläseppä tarjoaa hyvinkin kelvollista ruokaa tavalliseen makuun. Lisäksi keskustassa on vielä kesällä avoinna vanha kirkko, maailmanperintökohde. Sinne on parkkipaikalta matkaa, että se kannattaa huomioida, jos on ongelmia liikkumisen kanssa.

Luhangan puolelta, Joutsaan menevän tien varrelta, voi mainita näin kesäaikaan avoinna olevat Mäkitupalaismuseon ja Kerakiven keramiikkapajan –  jos haluaa sinne suunnalle ajella.

Muitakin tietysti on, mutta nämä eivät ehkä tule helposti mieleen. Niistä muista ehkä joskus toiste lisää.

 


Kommentit

  1. Kyllä se elo mäkitupalaisilla on ollut kovin erilaista kuin meillä nyt. Pikkuruisissa mökeissä on asunut vaikka kuinka monta henkilöä. Parhaimmillaankin kovaa elämää.

  2. Reblogged this on Horkankylässä and commented:

    Elämän lähde. Lähellä rautatietä Korpiahon kohdalla, on merkitty karttaan. Kävin pyöräretkellä pari vuotta sitten. Oli käytettävissä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggaajaa tykkää tästä: